Ben-Hur (1959) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 1 Görüntülenme

Ben-Hur (1959) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd
1959 yılında gösterime giren "Ben-Hur" adlı sinema filmi, yönetmenliğini William Wyler'in üstlendiği bir yapımdır. Film, Lew Wallace'ın romanından Karl Tunberg tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Başrollerinde Charlton Heston, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Jack Hawkins ve Haya Harareet gibi isimler yer almaktadır. Film, 16 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmiş olup 210 dakika uzunluğundadır. "Ben-Hur", Yılın Filmi, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Ses, En İyi Görüntü, En İyi Set Dekorasyonu gibi kategorilerde olmak üzere tam 11 dalda Oscar Ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Film, 1. yüzyılda Kudüs'te yaşayan Judah Ben-Hur'un hikayesini anlatmaktadır. Judah Ben-Hur, saygın bir tüccardır ve uzun bir süre sonra çocukluk arkadaşı olan eski dostu Messala ile karşılaşır. Ancak siyasi görüş farklılıkları nedeniyle aralarında gerilim başlar. Bir suç yüzünden Messala tarafından sürgün edilen Ben-Hur, ailesine de büyük acılar yaşatır. Bu olaylar sonucunda Ben-Hur, intikam peşinde koşmaya başlar.

"Ben-Hur", tüm zamanların en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilmekte olup aynı zamanda zamanının en pahalı filmi olarak da bilinir. Bu nedenle sinema tarihine ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir yapım olarak değerlendirilir.

Not: 2003 İstanbul Film Festivali'nde yönetmen William Wyler'a ayrılan özel bölüm

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Ben-Hur

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?