Kuşlar (1963) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.6 IMDB Puanı 3 Görüntülenme

Kuşlar (1963) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Rod Taylor, Tippi Hedren, Jessica Tandy
Melanie Daniels, zengin, güzel ve şımarık bir genç kadındır. Bir gün San Francisco'da bir evcil hayvan dükkânında avukat Mitch Brenner ile tanışır. İkisi arasında başlayan flört oyununa rağmen Melanie, Mitch'ten hoşlanır. Melanie, Mitch'in kızkardeşinin doğum günü için aradığı kuşları satın alır ve onları hediye olarak Mitch'in Bodega Bay adlı sahil kasabasındaki evine götürmeye karar verir.

Kasabada başlangıçta her şey normal gibi görünürken, birkaç gün sonra kuşlar tuhaf davranmaya ve insanlara saldırmaya başlar. Kuşların saldırıları hızla artar ve ölümcül hale gelir. Bir çiftçinin evine saldıran kuşlar çiftçiyi öldürürken, Melanie'nin tanıştığı genç kadın da bir başka saldırı sonucunda hayatını kaybeder. Korku içinde kalan kasaba halkı, evlerine ve dükkânlarına sığınırken, Melanie'nin kasabaya gelmesinin olayların başlamasına neden olduğuna inanmaya başlarlar.

Alfred Hitchcock, Kuzey Kaliforniya'da tatil yaparken gazetede okuduğu deniz kuşlarının saldırıları hakkındaki haberi görünce etkilenir. Bu haberle birleştirdiği Daphne du Maurier'in kısa öyküsü, Hitchcock'un Kuşlar filmi için ilham kaynağı olur.

Filmin yönetmeni Alfred Hitchcock'tur. Senaryo ise Evan Hunter tarafından yazılmıştır. Başrollerde Tippi Hedren ve Rod Taylor yer alır.

(Film hakkında diğer bilgileri içeren paragrafı eklemek istersen, senaryo yazarı, oyuncu kadrosu ve diğer ilgili bilgiler hakkında bilgi edinmeden

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Birds

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?