00:30 – Zero Dark Thirty izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 3 Görüntülenme

00:30 – Zero Dark Thirty izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt
11 Eylül 2001'de Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yıkıldıktan sonra, Usame Bin Laden tarafından üstlenilen saldırı, El-Kaide terör örgütünün ve ABD'nin en büyük düşmanlarından biri olduğunu iddia etti. Bu olay, yakın tarih üzerinde büyük bir etkiye sahip olmuştur. Afganistan'da başlayan savaş, Orta Doğu'nun diğer ülkelerine de yayılmış ve Pentagon, saldırıların sorumlusu olarak gösterdiği Bin Ladin'i yakalamak için çaba harcamaktan vazgeçmemiştir. Bin Ladin'in izini sürmek ABD'ye milyonlarca dolara mal olmuş ve Pakistan'ın Abbottabad şehrinde köşeye sıkıştırılmıştır. Bin Ladin'in yakalanması için gerçekleştirilen gizli bir operasyon, 1 Mayıs 2011'de sonuçlanmıştır.

Mark Boal tarafından gerçeklere sadık kalınarak yazılan senaryoda, Bin Ladin'in saklandığı yeri bulan ve operasyonun organizasyonunu yürüten genç bir CIA ajanı olan Maya önemli bir rol oynamaktadır. Maya, üstün istihbarat yetenekleri ve güveni sayesinde Bin Ladin'in yakalanmasını sağlamaktadır.

Filmin yönetmen koltuğunda Oscarlı sinemacı Kathryn Bigelow bulunurken başrolde yükselen yıldız Jessica Chastain yer almaktadır. Diğer oyuncular arasında Joel Edgerton, Chris Pratt, Mark Strong ve Jennifer Ehle bulunmaktadır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Zero Dark Thirty

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?